Hoe wij werken

Fusies, overnames, snel reageren op nieuwe kansen in de markt, nieuwe constructies voor IT-systemen of het uitbesteden van bedrijfsprocessen - allemaal situaties waarin datamigraties noodzakelijk zijn.

Data eXcellence is uw betrouwbare partner voor datamigratie als een foutloze overdracht van data absoluut noodzakelijk is. Wij combineren een gedegen kennis van uw bedrijf en sector met een alomvattend begrip van datamigratie.

100% garantie

Data eXcellence garandeert 100% accurate migratie van uw waardevolle data. Wij bereiken dit door de datamigratie twee keer te bouwen, op twee verschillende manieren. De implementaties worden getest met een uitgebreide dataset en met elkaar vergeleken. Alle migratietesten zijn volledig geautomatiseerd en gaan continu door. Alle problemen worden meteen opgepakt en hersteld. Het eindresultaat van dit proces is een 100% betrouwbare en correcte datamigratie. Onder andere op deze manier garanderen wij dus 100% datamigratie!

Veiligheid

De veiligheid van uw data is van cruciaal belang. Dit vullen we zo in:

  • Onafhankelijk: het datamigratiesysteem draait onafhankelijk van uw systeem en uw systeem heeft geen specifieke software nodig
  • Encryptie: encryptie wordt altijd toegepast als er data wordt uitgewisseld
  • Beveiligd: de werkruimtes bij ons in het gebouw zijn extreem goed beveiligd
  • Screening: medewerkers worden gescreend en hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
  • Contract: bevat standaard een geheimhoudingsclausule

Al onze maatregelen worden doorgevoerd, gewaarborgd, en gecertificeerd conform ISO-27001. Speciaal aangestelde beveiligingsmedewerkers houden hier toezicht op.

Dataschoning

Bronsystemen kunnen ongeldige data bevatten; data die niet naar het doelsysteem gemigreerd kan worden. Al vroeg in het project worden filters geïnstalleerd die deze ‘vuile’ data eruit filteren. Door deze schoning wordt de opbouw van de transformatieregels eenvoudiger, aangezien deze regels nu veilig uit kunnen gaan van een correcte dataset. Ook wordt een mogelijke bron van fouten in het doelsysteem door migratie van vuile data geëlimineerd. Tot slot zorgt schoning ervoor dat verslaggeving over het aantal storingen een betrouwbare maatstaf voor projectvoortgang is. Kortom, genoeg redenen om zo vroeg mogelijk in een project de data te schonen.

Behoud de controle

Gebruikers, auditors, supervisors en accountants moeten in staat kunnen zijn om de datamigratie te verifiëren. Daarom bieden wij een uitgebreid controleraamwerk:

Audit trail

Traceerbaarheid van alle verwerking

Controletellingen

Acceptatielijsten en controletellingen

Fraudepreventie

Bewaking van data-integriteit

Geautomatiseerde tests

Volledig geautomatiseerde tests voor transformatieprotocollen

Onze stap-voor-stapaanpak

Voor 100% succesvolle datamigratie moeten de juiste stappen in de juiste volgorde gezet worden.

Als eerste moet helder zijn wat er gedaan moet worden, via gedegen analyse van de data, het applicatielandschap en de bedrijfsprocessen.

Vervolgens worden de transformaties die nodig zijn voor de migratie ontworpen en in tweevoud gebouwd. Wij bouwen de datamigratielogica twee keer en vergelijken dan de resultaten. Op die manier bereiken we een volledig geautomatiseerde systeemtest van de datamigratie met 100% dekking.

Het testen van de datamigratie gebeurt door middel van een aantal rondes proefdraaien, gevolgd door een generale repetitie en de uiteindelijke productiegang. Bij elke proefdraaironde voorspellen en meten we de volledigheid en correctheid van de datamigratie. Dus geen vallen en opstaan; alles onder controle!

Deze stap-voor-stapaanpak maakt het proces voorspelbaar en verantwoordbaar. Wij houden van metingen en hebben een hekel aan verrassingen. We houden ook niet van loze beloftes maar eisen juist harde bewijzen. Dat is onze aanpak, en die werkt! Dat is geen loze belofte, maar een feit.

Migratie van maatwerk- & pakketsoftware

DX heeft onder andere ervaring met datamigraties ten behoeve van de volgende pakketten:
QSP
FRB
ForceZBO
Sopra banking software
Lifetime
Fundation
SAP Banking solutions
SAP Collateral Management System
Vestigo Card Management
Davinci Close
Fidor Payments
BGS
Forward3000
HP RADIENCE

Kortom

Werken met Data eXcellence betekent minder stress, 100% zekerheid, volledige controle en geen budgettaire verrassingen.

Meer weten?