Datakwaliteit

HOME | SERVICES | DATAKWALITEIT

Datakwaliteit staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Heel begrijpelijk, want een lage (of onbekende) datakwaliteit heeft nogal wat gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan reputatieschade, slecht onderbouwde beslissingen en onbetrouwbare rapportages. Steeds meer processen steunen op (big) data - waarmee de kwaliteit van data voor de efficiency van de bedrijfsvoering steeds belangrijker wordt.

Injecteer datakwaliteit

Data eXcellence heeft de afgelopen jaren tientallen datamigratieprojecten uitgevoerd. Vrijwel altijd neemt de klant het besluit de data op te schonen voordat de data gemigreerd wordt. Het bepalen van de huidige kwaliteit, de gewenste kwaliteit en het op niveau brengen van de data zijn activiteiten waar we zeer vertrouwd mee zijn.

We hebben de gereedschappen in huis om snel stappen te zetten in het geven van een datakwaliteitsinjectie. <WELKE GEREEDSCHAPPEN>

Ook aan de slag met uw datakwaliteit?

Ervaren met

Aanpak in drie stappen

1. Bepaal de gewenste datakwaliteit. We bepalen op basis van business requirements wat de gewenste kwaliteit van de data is. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar het gebruik van data in bedrijfsprocessen, rapportages of doelsysteem (als het gaat om een datamigratie).

2. Breng de datakwaliteit op orde. Met slimme tools wordt de data geanalyseerd op kwaliteitsissues. Het aanpakken van deze issues gaat veelal met geautomatiseerde conversieregels. Ervaring leert dat voor een klein gedeelte handmatige acties noodzakelijk zijn.

3. Richt data governance in. Deze laatste stap zorgt ervoor dat de datakwaliteit op niveau blijft door data governance processen onderdeel te maken van de operatie.

Deze klanten kiezen voor DX

Aanbevolen artikelen