Cloud Migraties

Datamigratie naar de cloud

Of het nu gaat om de implementatie van ERP, CRM of branche specifieke pakketten; met grote regelmaat is er sprake van een transitie naar de cloud. Bij de implementatie van een cloudapplicatie of SaaS oplossing moet normaalgesproken ook data gemigreerd worden vanuit legacy systemen.

Een datamigratie naar de cloud heeft bijzondere aandachtspunten.

Slimme tools maken het mogelijk

De concepten bij een migratie naar de cloud zijn vergelijkbaar met 'traditionele' implementaties. Er is nog steeds sprake van Extractie, Transformatie en Load. Echter de gebruikte technieken wijken af.

Cloudapplicaties maken gebruik van Application Programming Interfaces (API's); interfaces die toepassingen gebruiken om met de cloudapplicatie te communiceren. Ook de datamigratie verloopt via API’s. Slimme tools maken dat mogelijk!

Deze tools stellen je in staat om op een gecontroleerde wijze data via API's te migeren naar de cloud. Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn zaken zoals performance, infrastructuur, volgordelijkheid en logging.

Architectuur van een datamigratiesysteem met een cloudoplossing als doelomgeving.

Specialist in cloudmigraties

Data eXcellence heeft ruime ervaring met het migreren van data naar de cloud. Denk hierbij aan grootschalige implementaties van bijvoorbeeld Salesforce, Microsoft Dynamics 365 of branche-specifieke oplossingen zoals Ohpen en Mambu.

We beschikken over de noodzakelijke kennis, ervaring én de slimme tools om een succesvolle migratie naar de cloud mogelijk te maken.

Meer weten?

Wil je meer weten over cloudmigraties of het migreren van data via API's? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

Branchegenoten kiezen voor DX

Specialist in cloudmigraties

Expert in migraties naar de cloud. Een goed ondersteund proces en gespecialiseerde tools.

Ervaring

Meer dan 150 migraties succesvol uitgevoerd. Ervaring met veel cloudapplicaties in verschillende domeinen.

Kennisleider

Data eXcellence is kennisleider en Europees marktleider op het gebied van datamigraties. 

We delen graag onze kennis en ervaring