Audit & Reconciliatie

HOME | SERVICES | AUDIT & RECONCILIATIE

Voor bedrijfskritische datamigraties is het onvoldoende om te valideren met slechts steekproeven, tellers of hashtotalen. Deze instrumenten sluiten bijvoorbeeld mismatches en (on)opzettelijke verwisselingen niet uit. Voor een bedrijfskritische datamigratie is meer nodig!

Data eXcellence heeft uitgebreide dienstverlening en instrumenten om zekerheid te krijgen over uw datamigratie - of die nu door uzelf, een andere partij of door ons wordt uitgevoerd.

Wij bieden:

  • Audit & second opinion. Wordt de juiste datamigratiestrategie gevolgd? Bieden de validaties voldoende dekking? Worden de migratierisico's goed ondervangen?
  • Migratiecontrole. Controleren van een datamigratie op juistheid en volledigheid op basis van risico-analyse.
  • Reconciliatie. 100% aansluiting van doel- en brondata.

Zo krijgt u de zekerheid dat uw bedrijfskritische datamigratie goed wordt uitgevoerd.

 

Waarom klanten kiezen voor DX

Ervaring

Reeds 150+ datamigratie projecten succesvol uitgevoerd

Veilig

ISO-27001 gecertificeerd

Domeinkennis

Finance, Pensioenen, Utilities, Telecom, Overheid, Zorg en Onderwijs

Hoe wij werken

Met reconciliatie vergelijken we de gemigreerde data met het origineel. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Wanneer je data wilt vergelijken in verschillende systemen is het als het vergelijken van appels en peren: best moeilijk!

We lossen dit op door alle gemigreerde data van zowel bron als doelsysteem onder te brengen in een gemeenschappelijke ontologie of domeinmodel. Hier kunnen we de data van bronsysteem en doelsysteem wél vergelijken. Wanneer er verschillen optreden is er sprake van een te rapporteren bevinding.

Data eXcellence heeft de beschikking over verschillende domeinmodellen waarmee een belangrijke stap is gezet naar volledige datareconciliatie.

 

 

Deze klanten kiezen voor DX

Geselecteerde kennis

Meer weten?