Over CAAF

CA Auto Finance Nederland, een dochteronderneming van CA Auto Bank, is gespecialiseerd in duurzame mobiliteitsoplossingen. Het bedrijf is actief in 18 landen en biedt een breed scala aan financierings-, lease- en mobiliteitsdiensten, gericht op innovatie en groene mobiliteit.

 

We gaan in gesprek met Geert Jansen van CAAF over de datamigratie van lopende contracten naar Miles van Sofico. 

Stel je even voor

"Geert Jansen, programmamanager bij CA Auto Finance, onderdeel van Credit Agricole. Ik ben verantwoordelijk voor de IT change. We zijn een vrij kleine organisatie, dus die functie is nooit zo zwart-wit afgebakend. IT change gaat over de grote veranderingen die in het applicatielandschap moeten worden doorgevoerd. Ik vertaal de strategische doelstellingen naar budget, mensen, concreet plan. En ja, dan ga ik het ook zelf doen! Bij IT werken 7 mensen. We werken natuurlijk ook veel samen met andere partijen, zoals met DX voor datamigratie."

CA Auto Finance Nederland (CAAF) is onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Group. Binnen diezelfde groep opereerde ook Findio. Sinds 1 januari 2024 is Findio onderdeel geworden van CA Auto Finance Nederland. De portefeuille van Findio is gemigreerd naar CAAF. CAAF heeft Miles van Sofico geïmplementeerd - een systeem om alle bedrijfsprocessen van automotive finance te ondersteunen. De migratie van de lopende contracten van Findio werd naar dit nieuwe systeem uitgevoerd. Findio blijft als zelfstandig merk actief in de Nederlandse markt.

Waar ging deze migratie om?

"Deze migratie ging om een consolidatie van omgevingen en processen. Dat gaat dus over efficientie en kosten. Binnen de Credit Agricole groep was ook Findio actief, ook in automotive finance. De gehele automotive finance portefeuille van Findio en de portefeuille van CAAF werd in Miles van Sofico ondergebracht. Vanuit Findio ging het om zo’n 15.000 lopende contracten, of zoals we dat in auto finance noemen - rijdende contracten."

Migreren en een nieuw systeem implementeren kan best lastig zijn. Welke strategie heb je gekozen?

"De implementatie startte met de new business roll-out. Die was voor een deel al live op 1 september 2023. Het volledige applicatielandschap ging volledig live op 1 december. Dus we hebben drie maanden gebruikt om de nieuwe business in de nieuwe omgeving te laten draaien. En op 1 februari waren ook de lopende contracten gemigreerd. Dat is echt heel snel! Zeker ook als je bedenkt dat we nog wijzigingen moesten aanbrengen om de Findio portefeuille te kunnen administreren.

In onze situatie was echter het datamodel wel stabiel. We hebben hier te maken met een relatief simpel leenproduct. Als je het hebt over leasing, dat is een heel ander verhaal. Dan heb je ook veel complexiteit in het datamodel. Daar werden we in dit project gelukkig niet mee geconfronteerd."

In automotive finance staat de auto centraal. Zo wordt een lopend contract een ‘rijdend contract’ genoemd. En een financieringsaanvraag een ‘dealerquote’. Productnamen komen vaak rechtstreeks uit radiocampagnes - bijvoorbeeld ‘Fiat 500 3.9’.

Had je specifieke uitdagingen, zoals bijvoorbeeld datakwaliteit?

"Niet zozeer datakwaliteit, maar wel een behoorlijke complexiteit als gevolg van Corona. In coronatijd is klanten aangeboden om twee, drie maandtermijnen te skippen. Het idee was om aan het einde van het contract een hercalculatie uit te voeren om de financiële status te bepalen. Dit betrof een aanzienlijk gedeelte van de portefeuille - dat hadden we op voorhand niet voorzien."

Hoe ben je ermee omgegaan?

"We hebben besloten om een hercalculatie van de financiële stand van deze contracten uit te voeren. Dit proces vond plaats voordat de migratie werd voltooid, om ervoor te zorgen dat alle data correct en up-to-date in het nieuwe systeem kwamen. Deze stap was noodzakelijk om de integriteit en nauwkeurigheid van de gemigreerde data te waarborgen en om eventuele complicaties in de toekomst te vermijden.

De manier hoe we dit hebben besloten is toch wel bijzonder: we namen het als een collectief besluit van alle betrokken partijen. We onderkenden de noodzaak om de datamigratie correct en efficiënt te voltooien. Het was een praktische oplossing voor een complex probleem, waarbij we snel moesten handelen vanwege onze deadlines.

De gekozen oplossing is niet zonder consequentie, want we hebben geen historie in ons nieuwe systeem van die contracten. Dus daar hebben we workarounds voor moeten regelen."

Wat was de rolverdeling tussen jouw team en DX?

"Wij pakten de projectsturing, analyse, testen. DX leverde de datamigratie. Over de datamigratie hoef je echt niet druk te maken. Er worden wel eens foutjes gemaakt, maar dat wordt allemaal opgelost. Allemaal minimale zaken, heel minimaal. Dus het gaat eigenlijk gewoon precies zoals je het hebben wil.

Onze verantwoordelijkheid was om het project en de implementatie te organiseren. Met een klein team was dit soms uitdagend om voor elkaar te krijgen. DX helpt hierin wel: ze geven goed aan waar ze in hun planning zitten en wat ze van ons nodig hebben."

Data eXcellence doet meer dan datamigraties! Naast datakwaliteit, reconciliatie & audits, hebben we nu ook project delivery dienstverlening: PMO-office, bedrijfsanalyses, procesbeheer en testen. Project delivery wordt verzorgd door DynaFin Consulting, lid van Alan Allman Associates.

Wat zijn voor jou de belangrijkste learnings?

"Ik zou eerder een bronanalyse doen. Dan hadden we dat probleem van contracten met de geskipte betalingen eerder onderkend en getackeld. Een vooronderzoek met bronanalyse zou dit zeker aan het licht hebben gebracht!"

Tot slot, hoe verliep de samenwerking met DX?

"De samenwerking met DX verliep heel goed. We hadden een uitstekende klik met het DX-team. Er was veel humor en ze konden heel makkelijk schakelen, wat echt belangrijk is. Wat ik vooral waardeer, is hun professionaliteit en de korte lijnen. Ze hebben een probleemoplossende houding en kunnen goed inschatten wat belangrijk is en wat niet. Dit maakt hen erg flexibel en betrouwbaar. Voor een kleinere organisatie zoals de onze is dat echt een grote plus!"

Ook een uitdagende migratie?