Over Monuta

Monuta kent een rijke historie. Al sinds 1923 organiseren en begeleiden zij uitvaarten voor iedereen. Daarnaast maken ze deze uitvaarten financieel mogelijk door middel van hun uitvaartverzekering. Daarom is Monuta de steun bij ieder afscheid.

Migratie naar Tribe

Monuta heeft besloten om een nieuw CRM oplossing te implementeren en daarmee Microsoft Dynamics CRM uit te faseren. Als vervanger is de cloud-oplossing Tribe CRM geselecteerd. Onderdeel van de implementatie is het overzetten van de relevante data uit Microsoft Dynamics CRM naar Tribe.

Vanaf juli 2021 tot en met maart 2022 heeft Data eXcellence gewerkt aan deze datamigratie naar Tribe CRM voor zowel Nederland als Duitsland. Dit heeft geleid tot een volledige migratie met controles die in meerdere proefconversies en daaropvolgende testrondes is getoetst door Monuta. In februari 2022 heeft de productiemigratie plaatsgevonden. De productiemigratie bestond uit 3 stappen: bulkmigratie voor Nederland, deltamigratie voor Nederland en migratie voor Duitsland.

Het complexe van onze dienstverlening als Monuta is dat de looptijd van een polis letterlijk een mensenleven kan zijn. Tegen de tijd dat onze klant het product afneemt, is hij of zij er niet meer. Dan heb je te maken met een veranderde wereld en rouwende nabestaanden.

Belangrijkste aspecten van deze datamigratie

17 miljoen

Gegevens

Negen maanden

Doorlooptijd

Tribe

Datamigratie van Microsoft Dynamics CRM naar Tribe

Resultaat

Succesvolle productieconversie in februari 2022.

Meer weten over deze case?