Over TKP Pensioen

TKP is één van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van Nederland. Ruim 3,7 miljoen Nederlanders en 23 fondsen vertrouwen op hun dienstverlening.

TKP Connect

TKP Pensioen werkt hard aan de vernieuwing van de verwerking van de DC (Defined Contribution) pensioenen.
Zij zien het aantal deelnemers aan de DC-pensioenen de komende jaren sterk stijgen. Dit heeft veel impact op de administratie en de achterliggende systemen.
Het vernieuwingsprogramma TKP connect is daarom opgezet om tegemoet te komen aan de toenemende eisen die worden gesteld door haar klanten.

DX was verantwoordelijk als deelprojectleider van de migratie. Inhoudelijk was ze aan boord als consultant. DX is met een doortimmerd plan gekomen. Ik heb het nog nooit zo professioneel gezien. De migratiestrategie, de mappingregels van bron naar doel, de controles, de proefmigraties. Aan alles was gedacht, niets werd aan het toeval overgelaten.

Marjanne van der Werff, productmanager DC-pensioen bij TKP Pensioen

Belangrijkste aspecten van deze datamigratie

2.300.000

Records

11 maanden

Doorlooptijd

Ohpen & DCA 4

Datamigratie naar Ophen en DCA 4

Resultaat

Voor dit project is de volledige administratie van de klanten met een Big Bang gemigreerd naar de nieuwe DC-straat, inclusief Ohpen. Dit betrof ruim 300.000 beleggingsrekeningen, 300.000 dienstverbanden en meer dan 1.6 miljoen transacties met actuele beleggingsstanden.

Meer weten over deze case?

Lees het interview met Marjanne van der Werff over deze case

Download deze case