Over Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Haar wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en  kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium.
Dankzij haar onderzoeksimpact en de kwaliteit van de opleidingen kan ze zich meten met de top van de Europese universiteiten.

Inzicht in de kwaliteit en volledigheid van brondata

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft de werving van een nieuw Research Informatie Systeem (RIS) onlangs afgerond. Dit nieuwe RIS zal ingezet worden ter ondersteuning van het publicatiemanagement. Het oude RIS, Metis, zal vervangen worden en het systeem RePub zal als Dark Archive gaan fungeren. Beide systemen, Metis en RePub, bevatten waardevolle informatie voor het publicatiemanagement. Om deze reden is er gekozen om de kwaliteit en volledigheid van beide bronnen te analyseren, voordat deze gegevens worden gemigreerd naar het nieuwe systeem.

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft aan Data eXcellence gevraagd om gezamenlijk een data-analyse uit te voeren over de (meta)data van zowel de HR-systemen van Erasmus MC en de universiteit, als de systemen Metis en RePub.

Erasmus Universiteit Rotterdam is de eerste universiteit in Nederland die is vernoemd naar een persoon, Desiderius Erasmus Roterodamus. Een man dankzij wie de stad ook in de geleerde wereld al eeuwen bekendheid geniet. Zijn adagium 'Heel de wereld is je vaderland', is nog steeds het motto van de afgestudeerden van de universiteit.

Belangrijkste aspecten van deze audit

300.000

Publicaties

17 business rules
Inzicht in datakwaliteit op basis van 17 business rules
Twee maanden

Doorlooptijd

Resultaat

Inzicht in de datakwaliteit van de drie bronsystemen (Metis, RePub en het HR-systeem van Erasmus Medisch Centrum) op basis van 17 business rules zoals door Erasmus Universiteit Rotterdam vooraf opgesteld.

Meer weten over deze case?

Download deze case