DX en VIER: een zorgeloze livegang naar AFAS

Data eXcellence - specialist in het uitvoeren van gecontroleerde datamigraties - en VIER - specialist in AFAS Profit - hebben de krachten gebundeld en hebben een innovatieve end-to-end oplossing ontwikkeld voor het migreren van data naar AFAS Profit.

Je organisatie heeft de knoop doorgehakt: de keus is gevallen op AFAS Profit; het implementatieproject gaat starten. De implementatie van een nieuwe applicatie is behoorlijk spannend. Wat het onder meer spannend maakt is de datamigratie van de bestaande bronsystemen naar AFAS. Want alleen met goede en complete data is de AFAS-implementatie een succes en haal je de doelstellingen!

Voor elke datamigratie zijn er punten die bijzondere aandacht verdienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de datakwaliteit en welke historische data overgezet moet worden. Lees ook onze tips voor een succesvolle datamigratie. Specifiek voor een AFAS-implementatie zien wij aanvullend de volgende twee problemen:

  1. Te weinig proefmigraties mogelijk. Bij AFAS datamigraties worden vaak veel handmatige stappen gezet. Hierdoor is het proces arbeidsintensief en foutgevoelig. Het gevolg hiervan is dat te weinig iteraties en proefmigraties worden uitgevoerd. Hierdoor is de datamigratie onvoldoende volledig en van onvoldoende (of onbekende) kwaliteit. Als implementatie-verantwoordelijke zit je dan in een lastig parket: doorgaan, met alle risico's van dien? Of toch maar de livegang uitstellen en meer kostbare proefmigraties uitvoeren?
  2. Niet mogelijk aan te tonen dat het juist en volledig is. Je bent als organisatie zelf verantwoordelijk voor het vaststellen van de juistheid en volledigheid van de datamigratie. Op basis daarvan accepteer je de datamigratie en ga je al of niet in productie. Maar op basis waarvan bepaal je nu of de migratie juist en volledig is? Heb je voldoende vertrouwen als de aantallen en totalen kloppen? Of wil je ook zeker weten dat er geen verwisselingen hebben plaatsgevonden? Het bedenken en maken van die controles is arbeidsintensief, zeker als de datamigratie vooral handmatig wordt uitgevoerd!

We lossen beide problemen overtuigend op. Je voert zoveel proefmigraties uit als je wilt. Dit past dus goed bij een iteratieve implementatieaanpak. Om de juistheid en volledigheid aan te tonen bieden we een compleet datamigratie dashboard en rapportages. Zo weet je altijd precies waar je staat en dus ook wat je nog te gaan hebt.

AFAS Migration Factory: automatisering is sleutel tot succes

We hebben onze migration factory specifiek voor AFAS migraties ingericht. De AFAS Migration Factory ondersteunt een volledig geautomatiseerde datamigratie. Het effect?

  • Een proefmigratie kost geen arbeid en kan op elk moment worden uitgevoerd. Je kan dus prima iteratief en parallel werken (om bijvoorbeeld de workload te spreiden of de implementatie te bekorten). Bevindingen kunnen we snel analyseren, oplossen en direct testen. Dit vergroot de kwaliteit van de datamigratie enorm, zonder dat dit extra kosten of tijd met zich meebrengt.
  • Continue rapportage over juistheid en volledigheid. De AFAS Migration Factory heeft nog een belangrijk voordeel: rapportage over de juistheid en de volledigheid van de datamigratie. Hierdoor heb je als organisatie op elk moment zicht op de voortgang van de datamigratie. Je kunt objectief en transparant de datamigratie accepteren en zorgeloos live gaan!

We nemen met de AFAS Migration Factory de zorgen en inspanning van de datamigratie weg. Hiermee kan je je volledig richten op de bedrijfsmatige aspecten van de implementatie. Dat is immers al intensief genoeg!

Afas data migration factory

Enkele kenmerken van de AFAS Migration Factory:

  • Slim gebruik van de standaard AFAS API voor het verwerken van geconverteerde gegevens in AFAS. Geen handmatige acties zijn noodzakelijk.
  • Automatisch de juiste verwerkingsvolgorde. Om bijvoorbeeld een contract te kunnen verwerken, moet de medewerker reeds bestaan.
  • Check op de datakwaliteit. Gegevens die niet aan de AFAS-regels voldoen, worden eruit gefilterd en gerapporteerd. Deze data kan vervolgens worden geschoond.
  • Standaard dashboard en rapportages¬†voor monitoren en bewijzen van juistheid en volledigheid.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

De AFAS Migration Factory brengt flexibiliteit en transparantie met zich mee. Je hoeft geen concessies te doen ten aanzien van de kwaliteit van de migratie en het succes van de AFAS-implementatie in de organisatie. Wij realiseren een zorgeloze implementatie naar AFAS. We garanderen juistheid, volledigheid en kwaliteit van de gemigreerde data.

Samen met partner VIER Consultancy

Data eXcellence heeft de AFAS Migration Factory ontwikkeld met partner VIER Consultancy. VIER is gespecialiseerd in AFAS Profit en ondersteunt organisaties met het optimaliseren van de (HR-)bedrijfsprocessen middels verander-, implementatie- en optimalisatieprojecten. Data eXcellence (DX) is specialist in het uitvoeren van gecontroleerde datamigraties.

Ook een zorgeloze AFAS-implementatie?