Over provincie Groningen

De provincie Groningen is de meest noordelijke provincie van Nederland, er wonen 580.000 mensen en de populatiedichtheid is 242 mensen per vierkante kilometer.
De administratieve structuur van Nederland bestaat uit drie lagen: de overheid, de provincies en de gemeentes. De provincie is verantwoordelijk voor de wetgeving waar de overheid te groot voor is en waar de gemeentes te klein voor zijn. In het kort is de provincie dus de link tussen de landelijke overheid en de gemeentes.

Data-integratie

De provincie Groningen heeft een gegevensmagazijn ingericht voor de landelijke Basisregistraties en de binnen de eigen organisatie gemeenschappelijke kernregistraties. Met behulp van de Neuron-app van leverancier Vicrea zijn bronsystemen zoals BAG, HandelsRegister, Basisregistratie Kadaster, Basisregistratie Grootschalige Topografie en overige data-sets gecontroleerd en toegevoegd aan het gegevensmagazijn. De inhoud van het gegevensmagazijn wordt nu gebruikt als bron voor het gemeenschappelijk gebruik van eenduidige en gecontroleerde gegevens binnen de provincie Groningen.

De provincie Groningen heeft de schoonste lucht van Nederland en staat in de top vijf van Europa voor luchtkwaliteit volgens het rapport van de Europese Commissie. Verder huisvest de provincie Groningen een Google datacentrum, de eerste ter wereld die volledig op duurzame energie draait en is het de thuisbasis van de grootste aardappelzetmeelproducent ter wereld.

Belangrijkste aspecten van deze data-integratie

Gecontroleerde data-integratie
Masterdata management verbeteren
Controle datakwaliteit kernregistraties provincie

Samenwerking

Tijdens deze data-integratie is er succesvol samengewerkt met de partners Vicrea, het Kadaster, KVK, McMain, Roxit en Ordina.

 

Meer weten over deze case?

Download deze case