De case

Een pensioenuitvoeringsorganisatie voert de pensioenadministratie van drie bedrijfstakpensioenfondsen met ruim 230.000 deelnemers. Hiervoor wordt het MAIA-systeem gebruikt. Zij kozen voor de datakwaliteitsstraat van Data eXcellence en IG&H om de datakwaliteit in beeld te brengen.

Datakwaliteit

Voor deze opdracht heeft Data eXcellence een MAIA-datakwaliteitstraat ingericht. Deze straat omvatte 184 datavalidatieregels die werden toegepast op alle polissen in de MAIA-pensioenadministratie. De resultaten zijn gerapporteerd op deelnemerniveau, per datavalidatieregel en op geaggregeerd niveau. De pensioenuitvoerder gebruikte de gedetailleerde bevindingen om haar pensioenadministratie te schonen.

Belangrijkste kenmerken van dit project

184

validatieregels

3

bedrijfstak
pensioenfondsen

230.000

deelnemers

Meer weten over deze case?