Over Waterbedrijf Groningen

Waterbedrijf Groning is een maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk. Waterbedrijf Groningen levert naast drinkwater en industriewater ook een bijdrage aan volksgezondheid, natuurbehoud, het creëren van duurzame bronnen, bestuurlijke vraagstukken, ruimtelijke ordening, werkgelegenheid en innovatie. Vanuit 5 productielocaties worden 575.000 gebruikers voorzien van 44 miljard liter drinkwater. Op het gebied van IT werkt Waterbedrijf Groningen nauw samen met Waterbedrijf Drenthe.

Datamigratie van SAP naar Microsoft Dynamics

Het project betrof de implementatie van een nieuw customer care en billing pakket op basis van Microsoft Dynamics. De migratie van het bestaande SAP-systeem was onderdeel van het project. Het project is uitgevoerd samen met Waterbedrijf Drenthe.

We hebben slechts enkele tientallen meldingen bij klantenservice gekregen die we zonder problemen snel hebben opgelost. Het was een soepele migratie - voor zowel de organisatie als de klant.

Monica Berkhout, Projectleider datamigratie.

Belangrijkste aspecten van deze migratie

500.000

klantcontracten gemigreerd

Big Bang

Big Bang datamigratie

Microsoft Dynamics

Van Sap naar Microsoft Dynamics

Resultaat

De migratie was succesvol.  De zeer uitgebreide tellingen gedurende de migratie waren sluitend.

Meer weten over deze case?

Download deze case