Over SRK

Stichting SRK (Schaderegelingskantoor voor rechtsbijstandverzekering) Rechtsbijstand voert onafhankelijke rechtsbijstand uit voor zijn deelnemende verzekeraars. Met meer dan 320 alerte en deskundige juristen, waaronder 70 advocaten, hebben zij altijd de juiste specialist in huis.

SRK wilt dat rechtshulp toegankelijk is voor iedereen. Met de kennis en ervaring bieden zij op professionele en integere wijze, snelle en creatieve oplossingen, waarbij kwaliteit voorop staat. SRK gaat altijd voor het beste resultaat.

Datamigratie van juridische en financiële gegevens

SRK had een ruim 20 jaar oude maatwerkoplossing voor dossiermanagement. Deze oplossing was sterk verouderd en niet meer onderhoudbaar. Als nieuwe oplossing werd Basenet voor het dossiermanagement en Exact voor de financiële administratie geselecteerd. Het migratieproject omvatte de migratie van 233.869 dossiers naar de twee doelsystemen.

We hebben gekozen voor een big bang migratie. Alle data is dus in een keer overgezet naar zowel Basenet als Exact. Vanuit directie was initieel de wens om de migratie stapsgewijs uit te voeren - alles in één keer is toch wel spannend. Maar de risico’s als gevolg van de complexiteit van twee systemen parallel draaien is groter.

Marco Spilt, SRK ICT

Belangrijkste aspecten van deze migratie

233.869

Dossiers gemigreerd

10 maanden

Succesvolle migratie binnen tien maanden

BaseNet & Exact

Van maatwerk DMS naar Exact en BaseNet

Migratie van één bronsysteem naar twee doelsystemen

De data van 233.869 dossiers waren binnen tien maanden succesvol gemigreerd van het Dossier Management System naar Exact en BaseNet.

Meer weten over deze case?

Download deze case