Rabobank en Friesland Bank zijn nu samen één bank.

Sinds 1 april 2012 is Friesland Bank N.V.  onderdeel van de Rabobank Groep (sinds het intrekken van de bankvergunning van Friesland Bank N.V. per 15 december 2014  is de naam  gewijzigd naar Friesland Zekerheden Maatschappij N.V.)  Als gevolg van de overgang naar de Rabobank heeft Friesland Bank haar actieve dienstverlening in 2014 gestaakt. Daarvoor moesten de  producten en diensten van klanten van Friesland Bank overgenomen worden door lokale Rabobanken of andere onderdelen van de Rabobank Groep. DX is gevraagd deze migratie vorm te geven.

Van requirements tot realisatie

Na een succesvolle Proof-of-Concept, waarin DX in een periode van twee weken een werkend prototype van de migratiestraat heeft opgeleverd, heeft Friesland Bank begin 2013 DX gekozen als partner voor het uitvoeren van de datamigratie van haar betaal- en spaarproducten.

DX heeft vervolgens over een periode van 1,5 jaar diverse rollen vervuld: van het specificeren van requirements, het maken van ontwerpen, tot het daadwerkelijk bouwen van de migratieprogrammatuur middels DX's eigen tooling: DataMigration Workbench.

Ook tijdens de daadwerkelijk productie executie van de bekleedde DX meerdere key- positions binnen de Expertise team o.a. het Betalen & Sparen Expertteam. Vanuit deze rol leverde DX over de gehele migratieketen een belangrijke en betrouwbare bijdrage aan de succesvolle datamigratie.

“De inzichten die jullie verschaften en het oplossend vermogen zijn van kritiek belang geweest om te komen tot waar we nu zijn. Jullie volharding en positieve insteek maakte het ook nog ’s prettig werken” .

Friesland Bank over DX

Belangrijkste aspecten van deze migratie

Betalen en sparen

Van wens tot realisatie

Gefaseerde migratie

Rekening gegevens naar Rabobank

DMW

DX's eigen migratie tooling

Result

The migration was successful.  The extremely extensive counts during the migration were balanced.

Meer Over

Meer weten over deze case?

Download deze case