Lacent

Over Lacent

Lacent is onderdeel van RFS Holland Holding en een zusterbedrijf van e-commerce-reus wehkamp and fonQ. Lacent beheert alle financiële transacties voor beide bedrijven en biedt diverse financiële diensten aan.

Datamigratie van enorme omvang in een korte duur

Lacent verving het mainframe-gebaseerde systeem met Topicus Finan om beter in staat te zijn een multi-channel klantervaring te bieden en voor meerdere labels actief te zijn. De volledige leningenportfolio van miljoenen klanten inclusief historische data werd gemigreerd naar het nieuwe systeem. Een e-commerce platform is altijd open - de uitdaging was dan ook om de feitelijke migratie zo snel mogelijk uit te voeren.

We zijn er in geslaagd de volledige migratieduur terug te brengen van 70 uur naar 7 uur door de inzet van extra grote servers. Dit beperkte de onbeschikbaarheid van de e-commerce platformen. De datamigratie vond plaats in het eerste kwartaal van 2015.

Belangrijkste aspecten van deze migratie

Klanten en transacties

Miljoenen klanten, honderden miljoen transacties

Big Bang

Eenstaps migratie in 7 uur

Topicus

Partner met Topicus

Meer weten over deze case?

Download deze case