Achmea Bank

Over Achmea Bank

Achmea Bank is onderdeel van de Achmea Groep. Achmea Bank verstrekt hypotheken en spaarproducten aan particulieren in Nederland via de labels Centraal Beheer en Woonfonds. Achmea Bank is gevestigd in Tilburg en er werken circa 400 mensen.

Outsourcing hypotheken

Achmea Bank heeft een deel van de diensten rondom de hypotheekverstrekking uitbesteed aan Quion. Met deze uitbesteding combineert Achmea Bank hoogwaardige expertise op hypotheekgebied met de schaalvoordelen die Quion biedt. 

DX migreert naar QSP en Coda

In goed teamwork met Achmea Bank en Quion is de migratie van de legacy bronsystemen naar Quion's QSP en Coda uitgevoerd. Meer dan 110.000 hypotheekcontracten van Centraal Beheer en Woonfonds zijn zonder uitval gemigreerd in een big-bang migratie. 

We waren een erg goeie fit en niemand had de neiging om bij problemen te gaan wijzen. Nee, wat is het probleem, dit is er aan de hand en hoe gaan we het fixen. Dat heeft wel erg geholpen.

Vincent Teekens, COO Achmea Bank

Belangrijkste aspecten van deze migratie

112.162

gemigreerde hypotheken

Big Bang

Eenstapsmigratie

Quion

Outsourcing naar Quion

Big Bang

DX leverde een complete gemigreerde dataset en een geverifieerd migratiescript voor een zogenaamde ‘big bang’ migratie. DX was resultaatverantwoordelijk voor de datamigratie. 

Meer weten over deze case?

Download deze case