Robeco

Over Robeco

Robeco is een internationale vermogensbeheerder die een uitgebreid scala aan actieve beleggingsvormen biedt, van aandelenmarkten tot staatsobligaties. Vandaag de dag is Robeco het centrum van vermogensbeheerexpertise voor ORIX Corporation, de hoofdaandeelhouder van Robeco uit Tokio, Japan. Robeco gelooft in duurzaam beleggen, kwantitatieve onderzoeksmethodes, en het toevoegen van waarde voor klanten door middel van innovatieve beleggingstechnieken.

Krachten bundelen in de PPI-markt

Robeco ging samen met iPS om hun krachten te bundelen in de groeiende PPI-pensioenmarkt. Om de vruchten van deze fusie te kunnen plukken, moest het pensioenportfolio worden geconsolideerd tot één enkele administratie.

DX werkt samen met IG&H

DX werkte samen met haar partner, IG&H, om deze complexe migratie uit te voeren. Meer dan 40.000 contracten werden gemigreerd in de migratiefabriek van DX. Continue verslaggeving bood Robeco inzicht in de daadwerkelijke voortgang. DX had eerdere ervaring met de doelsystemen, Lifetime (Inovita) en Fundation (Topicus), wat de migratie relatief eenvoudig maakte.

Datamigratie is niet ons dagelijks werk. We moesten twee producten – Flexioen en PPI – naar twee nieuwe doelomgevingen migreren. Ook hadden we te maken met twee aparte BPO-partijen, wat de zaken nog gecompliceerder maakte. De kwaliteitschecks en vele verslagen die we ontvingen bewezen dat we de juiste keuze hadden gemaakt door voor DX te kiezen. DX is een onafhankelijke datamigratiespecialist.

Ton Ligtvoet, Robeco

Belangrijkste aspecten van deze migratie

40.000

gemigreerde contracten

Big Bang

Eenstapsmigratie

IG&H

Partner van IG&H

Big Bang

DX leverde een complete gemigreerde dataset en een geverifieerd migratiescript voor een zogenaamde ‘big bang’ migratie. De gemigreerde dataset omvatte historische transacties en een documentmigratie. Uitvoering van het migratiescript – inclusief alle verificatiestappen – leidde tot een volledig succesvolle migratie.

Meer weten over deze case?

Download deze case