Wij weten hoe pensioenen in elkaar steken

Data eXcellence biedt op maat gemaakte oplossingen voor pensioenen. Wij begrijpen uw producten, processen en technologieën, en spreken uw taal! Onze oplossingen zijn gebaseerd op het pensioenreferentiemodel van IG&H.

Onze oplossingen zijn gebaseerd op onze best practices. Zij bevatten alle herbruikbare componenten voor populaire pensioensystemen, een systeemonafhankelijk bedrijfsobjectmodel, en een controlekader gericht op product-specifieke parameters. Ook worden al onze oplossingen aangepast aan de relevante land-specifieke situatie.

Pensioenen zijn er in twee smaken, defined benefits (DB) en defined contribution (DC). Afhankelijk van het type bouwt men respectievelijk pensioenrechten of kapitaal op. In de volgroeide Nederlandse markt kunnen pensioenproducten erg complex zijn (en zijn dat vaak ook). Er is sprake van veel wetgeving die invloed heeft op pensioenen en ook nog eens in verloop van tijd veel veranderd is. Het migreren van data uit dit soort systemen is in het algemeen een complexe aangelegenheid.

Partners zijn een belangrijk onderdeel van onze oplossing. In Nederland werken wij nauw samen met onze partner IG&H. IG&H draagt referentiemodellen en diepgaande domeinkennis bij. Hierdoor kunnen wij onze gebruikelijke 100% garantie en een kostenefficiënte oplossing bieden.

Meer informatie over

Meer weten over onze pensioenoplossingen?