MBB

Over Mercedes-Benz Bank A.G.

Mercedes-Benz Bank AG, gevestigd in Stuttgart, is één van de voornaamste banken voor de auto-industrie in Duitsland. Het is een dochteronderneming van Daimler Financial Service, de wereldwijde financiële serviceprovider van de Daimler Group.

Met ongeveer 1.500 medewerkers biedt Mercedes-Benz Bank financiële mobiliteit en zekerheid aan meer dan 1 miljoen klanten. Mercedes-Benz Bank ondersteunt de verkoop van Daimler-voertuigen met een breed scala aan diensten, waaronder financiering, leasing, verhuur, verzekering, en wagenparkmanagement. Wat direct bankieren betreft biedt Mercedes-Benz Bank daggelden, rekeningen met vaste rente, spaarregelingen en creditcards.

Geconsolideerde systemen

Mercedes-Benz Bank heeft ervoor gekozen om haar spaargeldportfolio en termijndepositoportfolio te consolideren van vier systemen tot één enkel systeem: van PABA/Q, Partner/Basta, Elaxy en Dachseite naar Sopra Banking Platform (Thaler).

Belangrijkste aspecten van deze migratie

800.000

klanten en rekeningen

Big Bang

Eenstapsmigratie

Thaler

Partner van Thaler

Migratie naar Sopra Banking Platform voor een vast bedrag

De data van ruim 800.000 spaarrekeningen en termijndeposito’s werd gemigreerd van vier verschillende systemen naar Sopra Banking Platform (Thaler). Het project werd uitgevoerd op basis van een vast bedrag en op tijd opgeleverd. DX heeft eerdere ervaring met Sopra Banking Platform, wat de migratie eenvoudiger en kostenefficiënt maakte.

Meer informatie over

Meer weten over deze case?

Download deze case