Over a.s.r.

a.s.r. is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringsvormen. Met 3.365 werknemers en een omzet van meer dan € 4 miljard in 2016 is a.s.r. één van de grootste verzekeraars van Nederland.

a.s.r. streeft ernaar om een betrouwbare partner te zijn voor haar klanten en hen transparante verzekeringspolissen te bieden. Tegelijkertijd willen we duurzame, stabiele waarde creëren voor onze aandeelhouders. Daarom geven wij de prioriteit aan simpele, transparante producten, duidelijke communicatie en eerlijke behandeling van klanten.

a.s.r. biedt een breed assortiment financiële producten op het gebied van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatieverzekeringen en uitvaartverzekeringen.

Geconsolideerde systemen

a.s.r. bank heeft ervoor gekozen om haar spaargeldportfolio en effectenportfolio te consolideren van twee systemen tot één enkel systeem. Hiervoor moesten de spaarrekeningen van het Sopra Banking Platform naar het BGS-systeem van Idella gemigreerd worden.

Data eXcellence speelde een cruciale rol in dit project. Ik heb Data eXcellence leren kennen als een betrouwbare, professionele partner. Hun team was er voor ons op alle cruciale momenten, vaak op onmogelijke tijdstippen, dag en nacht.

Kees Tuijnman, a.s.r. Bank - Manager IT&C

Belangrijkste aspecten van deze migratie

100.000

spaarrekeningen

Big Bang

Eenstapsmigratie

Idella

Partner met Idella

Migratie van Sopra naar BGS voor een vast bedrag

De data van ruim 100.000 spaarrekeningen werd gemigreerd van Sopra Banking Platform Thaler naar BGS (Idella). Het project werd uitgevoerd op basis van een vast bedrag en op tijd opgeleverd. DX heeft eerdere ervaring met Sopra Banking Platform en is een partner van Idella, wat de migratie eenvoudiger en kostenefficiënt maakte.

Neem weten over deze case?

Download deze case