Wij weten hoe banken werken

Data eXcellence biedt toegesneden oplossingen voor banken. Wij begrijpen uw producten, processen en technologieën, en spreken uw taal! DX biedt specifieke oplossingen voor vrijwel alle producten, zoals betalen, sparen, beleggen, hypotheken, consumentenkrediet, vastgoed, commerciële financiering en creditcards.

Deze oplossingen zijn gebaseerd op onze best practices. Zij bevatten herbruikbare componenten voor populaire bankplatformen, een systeemonafhankelijk bedrijfsobjectmodel, en een controleraamwerk wat zich richt op productspecifieke kenmerken. Ook worden al onze oplossingen aangepast aan de relevante landspecifieke situatie.

Hypotheken

Bij hypotheken in Nederland is de best practice bijvoorbeeld om alleen backoffice-data te migreren, niet alle midoffice-data. Deze midoffice-data is namelijk vooral relevant tijdens de offertefase. Een belangrijke uitzondering op deze regel is risicogerelateerde midoffice-data; deze behoort wel gemigreerd te worden.

Creditcards

Creditcardmigraties zijn lastig omdat er meestal een beperkt tijdvak is voor de migratie omdat 100% uptime gedurende de migratie gegarandeerd moet zijn.

Sparen

Migratie van een spaarportfolio is over het algemeen eenvoudiger dan een migratie van een effectenportfolio, omdat er bij sparen geen migratie van lopende transacties nodig is. Uitzonderingen op deze regel zijn bijvoorbeeld IJslandse specifiek geïndexeerde rekeningen en zogenaamde ‘blocked lifecycle’ rekeningen; daar moet wel extra aandacht aan worden besteed!

Partnerships vormen een belangrijk onderdeel van onze oplossingen. Wij hergebruiken kennis- en migratiecomponenten voor populaire softwareplatformen zoals SAP Banking, het Sopra Banking Platform, Topicus Force Suite and Fundation, BGS van Idella en vele anderen. De partnerships zijn erg belangrijk: ze zorgen voor een soepel migratieproces en stellen ons in staat om problemen samen op te lossen.

Meer informatie over

Meer weten over onze oplossingen voor banken?