Over Argenta

Argenta Bank- en Verzekeringsgroep biedt financiële diensten voor gezinnen in België en Nederland via Argenta Spaarbank (bankieren) en Argenta Assuranties (verzekeringen).

Argenta werd opgericht in 1956 en is inmiddels de op vier na grootste bancaire instelling in België wat betreft klantendeposito’s. Het productaanbod van Argenta legt de focus op simpliciteit en voor de lange termijn vertrouwensrelaties opbouwen met klantgezinnen en is gebaseerd op vier zuilen, namelijk spaargelden, leningen, verzekeringen, en beleggen. Argenta is actief in België via een uitgebreid netwerk van lokale, zelfstandige verbonden vertegenwoordigers.

Argenta wil individuen en gezinnen helpen financieel gezonde levens te lijden, nu en op de lange termijn. Argenta biedt simpele, eerlijke, en aantrekkelijke oplossingen voor hypotheekleningen, spaargelden en beleggen met een zeer goede prijskwaliteitverhouding.

BPO hypotheekportfolio

Argenta koos Quion als BPO-partner voor haar hypotheekportfolio. Daarvoor was de datamigratie van alle bestaande hypotheekovereenkomsten naar Quion nodig.

Data eXcellence speelde een cruciale rol in dit proces. Samen met Data eXcellence slaagden we erin om de gehele hypotheekportfolio van Argenta te migreren.

Bruno Oudega, algemeen directeur van Quion

Belangrijkste aspecten van deze migratie

26.000

klanten

Big Bang

Eenstapsmigratie

Quion

Partner van Quion

Geoptimaliseerd migratieproces leverde resultaten op

De migratieprocessen en –middelen van DX worden continu geoptimaliseerd. Vele projecten en duizenden uren werk hebben geleid tot processen, middelen, en mensen die 100% datamigratie leveren. Vanaf het begin implementeerden we bepaalde checks om de daadwerkelijke voortgang te kunnen volgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Download deze case