Data eXcellence geeft laptops aan verzorgingshuizen

April 21, 2020

In tijden van Corona is contact met geliefden heel belangrijk. Daarom doneert Data eXcellence laptops aan het verzorgingshuis St. Jozef in Sappemeer.

In het verzorgingshuis St. Jozef wonen 75 ouderen die meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Het is een gastvrij woonzorgcentrum dat openstaat voor iedereen. Er heerst onder normale omstandigheden een gemoedelijke sfeer. Mensen van buitenaf komen langs voor activiteiten en een warme maaltijd.

Nu is dit allemaal anders. Verzorgingshuizen zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. De bewoners mogen geen bezoek meer ontvangen van familie en vrienden en hebben het zwaar.

Na het zien van een onlinefilmpje over ouderen die hun (klein)kinderen niet meer kunnen zien, werd het idee door medewerkers van Data eXcellence geopperd om laptops aan verzorgingshuizen te doneren.

De vrouw van Geadly Salomé, senior engineer bij Data eXcellence, werkt in het verzorgingshuis St. Jozef en legde het idee van Data eXcellence voor aan haar collega’s. Zij waren meteen enthousiast. Er waren nog geen beeldschermen beschikbaar voor de bewoners om contact te onderhouden met de families. De laptops kwamen dus goed van pas!

In bovenstaande afbeelding overhandigt Geadly Salomé de laptops aan Ellen Uil, hoofd activiteitenbegeleider van het St. Jozef.

Data eXcellence doneert vaker laptops aan goede doelen. De laptops worden niet meer gebruikt en zijn ongeveer vier jaar oud. Ze worden door de IT-afdeling opgeschoond en voorzien van een nieuw Windows image, voordat ze weggegeven worden.

De komende weken doneert Data eXcellence nog meer laptops aan verzorgingshuizen in Groningen en Nieuwegein. Zo draagt Data eXcellence een steentje bij in deze coronacrisis.