Over Data eXcellence

DX is een IT-bedrijf met vestigingen in Nieuwegein en Groningen, 100% gefocust op datamigratie. DX biedt medewerkers groei, inspiratie, uitdaging en de mogelijkheid deel uit te maken van een snelgroeiende organisatie met een geweldig team! DX heeft de ambitie om dè datamigratiepartij van Europa te worden. Om dit te bereiken zijn we op zoek naar een software tooling engineer.

We leveren altijd 100% kwaliteit. 100% is belangrijk voor onze klanten, en zeker ook voor onze medewerkers. We halen altijd het beste uit onszelf en zoeken continu naar verbeteringen.

We geloven dat werk leuk moet zijn. Contacten met je collega’s vormen hierin de basis. We doen veel gezamenlijk - zo lunchen we bijvoorbeeld elke dag samen.

Software Tooling Engineer

DX is per direct op zoek naar een software tooling engineer om ons huidige toolingteam te versterken.

Bij de datamigraties die we uitvoeren maken we altijd gebruik van onze eigen datamigration factory. Deze datamigration factory is het hart van onze aanpak. Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor het toepassen van nieuwe innovaties en het onderhoud van de datamigration factory. In de roadmap leggen we de ontwikkelingen op de langere termijn vast. Die roadmap wordt opgesteld en aangescherpt op basis van onze ervaringen vanuit de praktijk, technologische innovaties en ook jouw eigen ideeën van hoe het beter kan!

De datamigration factory bestaat uit de volgende componenten:

 1. Een workbench waarin we migratieontwerpers en ontwikkelaars zo goed mogelijk ondersteunen bij het vastleggen van datakwaliteitseisen, transformaties en controles.
 2. Een runtime waarmee de in de workbench opgenomen regels zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden. Daarnaast verzorgt de runtime automatisch logging en rapportages die van belang zijn voor de verantwoording van de datamigratie.
 3. Een development toolset met daarin een data profiler, anonimisation tooling enz.

Je werkt samen met de architect hoe zaken vorm te geven in de factory en stemt zelfstandig af met de verschillende datamigratieprojecten over projectspecifieke aanpassingen van de datamigratiesoftware. Je bent verantwoordelijk voor het plannen van beheer- en ontwikkelingswerkzaamheden, het prioriteren van de werkzaamheden en de afstemming met de product owner en architect. Ook ben je verantwoordelijk voor het monitoren en afhandelen van support tickets. Natuurlijk documenteer je alles goed in releasedocumentatie. Je ondersteunt de product owner met de ontwikkeling van de roadmap.

Je bent bereid te reizen: DX heeft 2 locaties (Nieuwegein en Groningen) waar onze professionals met de migration factory werken. Je kan ervan uit gaan dat je gedurende de week aanwezig bent op beide locaties.

Wat wij bieden

 • Groei mee in onze snelgroeiende organisatie - in techniek, functionele kennis of management
 • We innoveren continu en iedereen doet mee. Je werkt met de beste mensen uit het vak
 • De uitdaging is de combinatie van groot belang voor de klant, hoge complexiteit en 100% kwaliteit. Het foutloos migreren van 30 miljard euro pensioencontracten is een mooi voorbeeld hiervan
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden en een gezonde balans tussen werk en vrije tijd.
 • Minimaal 5 jaar ervaring met C# is een vereiste
 • Uitgebreide kennis van databases (SQL Server en ORACLE)
 • Minimaal 5 jaar ervaring met compilertechnologie (codegeneratoren en parsers)
 • Ervaring met Object Oriented Design en Programming
 • Vereiste kennis van .NET Framework en/of .NET Core, Visual Studio, Resharper, WPF Toolkit Community Edition, Subversion (SVN), GIT
 • Goed ontwikkeld abstractievermogen, kunnen denken in, en werken met metamodellen

Wat jij biedt

Interesse?

Voel jij je aangesproken? Herken jij je in het profiel en voldoe je aan de functie-eisen? Dan hebben wij een topfunctie voor je in ons groeiende bedrijf met aansprekende projecten en klanten.

Reageer direct door het formulier hiernaast in te vullen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

Solliciteer