Menu

Data eXcellence voert succesvolle datamigratie uit voor Robeco

RobecoIn juni 2015 hebben Robeco en i-PensionSolutions aangekondigd dat zij hun krachten bundelen door een fusie van Robeco PPI en i-PensionSolutions. Door de fusie was het noodzakelijk om de PPI portefeuille van Robeco PPI samen te voegen met de portefeuille van IPS. Robeco heeft Data eXcellence gevraagd om de datamigratie uit te voeren naar InAdmin, het bedrijf dat de pensioen-, beleggings- en verzekeringsadministratie uitvoert van beschikbare premieregelingen. Naast de PPI portefeuille heeft Data eXcellence ook de Flexioen portefeuille van Robeco gemigreerd naar Inadmin.

Gestandaardiseerde aanpak
Data eXcellence heeft een gestandaardiseerde en beproefde aanpak voor datamigraties, waarbij het uitgangspunt is dat de migratie een gecontroleerd en voorspelbaar proces is, waarbij data veilig, betrouwbaar, volledig en juist worden overgezet. Voor elke datamigratie hanteert Data eXcellence een uitgebreid controleraamwerk om te borgen dat alle data volledig en correct zijn gemigreerd. “Het controleraamwerk en de vele rapportages gaven ons vanaf de eerste dag het juiste gevoel en zijn doorslaggevend geweest in de keuze voor Data eXcellence aangezien dergelijke migraties geen dagelijks werk is binnen Robeco. Bovendien was het voor ons belangrijk om een onafhankelijke specialist in datamigraties tussen de twee BPO (Business Process Outsourcing) partijen te hebben”, aldus Ton Ligtvoet, IT Manager van Robeco.
Ook het gehele proces van migratie is duidelijk bij het werken met Data eXcellence. Zo zijn er vooraf duidelijke momenten vastgelegd waarop proefconversies plaatsvinden. Deze proefconversies zijn bedoeld om de processen in het doelsysteem te testen met geconverteerde data. Deze testen completeren het eerder genoemde controleraamwerk.

Samenwerking
Een complex project, waarbij data vanuit een Duitse BPO partner naar een Nederlandse BPO verhuist vereist veel samenwerking. Wekelijks hebben workshops plaatsgevonden waarbij specialisten van Robeco, InAdmin, iPS, Data eXcellence en Oviro om de tafel zaten om ondermeer te bepalen hoe data van bron- naar doel gemigreerd moest worden. De samenwerking was steeds erg constructief, waarbij iedereen steeds gericht was op het succesvol behalen van de eindstreep.

Het resultaat
Eind oktober 2016 heeft de datamigratie voor zowel de PPI als Flexioen portefeuille plaatsgevonden. De datamigratie was zeer succesvol. Met een kleine correctie is zelfs bereikt dat er geen uitval was op de gehele portefeuille. Alle controles zijn uitgevoerd en goed bevonden, waarmee de resultaten van de datamigratie door alle partijen zijn geaccepteerd. Hiermee was de fusie voor Robeco PPI en iPS ook een feit. “Data eXcellence is verheugd om ook in het domein pensioenen zijn meerwaarde voor datamigratie te hebben kunnen bewijzen. In samenwerking met Oviro (onderdeel van GroupLife), een pensioenen consultancybedrijf waar we al lang contacten mee hadden, is het feilloos verlopen. Dit effent het pad voor de volgende pensioenconversies”, aldus Alexander Bosschaart, managing partner bij Data eXcellence.

Over Robeco
Robeco is een internationale vermogensbeheerder met een breed aanbod aan actieve beleggingen, van aandelen tot obligaties. Als sinds onze oprichting in Rotterdam in 1929 vormt onderzoek de basis voor alles wat we doen. Daarbij combineren we onze pioniersgeest met een bedachtzame aanpak. We geloven sterk in duurzaam beleggen, kwantitatieve technieken en constante innovatie. Tegenwoordig is Robeco een dochteronderneming van Robeco Groep, het expertisecentrum voor vermogensbeheer van ORIX Corporation, de eigenaar van Robeco Groep in Tokio, Japan.

FaLang translation system by Faboba