Menu

Syntrus Achmea RE&F investeert in hypotheekbedrijf

Syntrus

19 juni 2017 – Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat flink investeren in de verdere verbetering van de dienstverlening gericht op het verstrekken en beheren van hypotheken. Consumenten én tussenpersonen gaan daar de komende jaren van profiteren. “Wij zetten een grote stap voorwaarts”, zegt director Hugo Ouwehand van het hypotheekbedrijf.


Nieuwe software geeft de consument en de tussenpersoon elk een eigen ´portal´ op de website. De consument kan daarmee zijn hypotheek ´onderhouden´, onder meer door zelf zijn gegevens aan te passen. De tussenpersoon heeft straks op elk gewenst moment inzicht in de hypotheekofferte. Voor de software heeft Syntrus Achmea RE&F een contract gesloten met Topicus Finance. De migratie van de data wordt verzorgd door Data eXcellence.

Hugo Ouwehand: “Deze investering past in onze ambitie de service aan consumenten en tussenpersonen te blijven verbeteren. De klantvriendelijkheid van onze medewerkers wordt al als een sterk punt gezien van onze organisatie. De nieuwe portals geven onze relaties meer inzicht in de hypotheek en vergroten hun zelfredzaamheid. Zij komen meer zelf aan de knoppen.”

Clint van Haalen, managing director Topicus Finance: “Wij zijn trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de ambitieuze groeidoelstellingen van Syntrus Achmea RE&F. Ketenverbindende klant- en intermediaireportalen gekoppeld aan een multi-label ingerichte mid- en backoffice zorgen voor een duurzame ondersteuning van de groei-ambities binnen de competitieve hypotheekmarkt.”

Guido Jurgens, directeur Data eXcellence: "Als ervaren migratiepartij en als migratiepartner van Topicus leveren we graag een bijdrage aan het succes van deze stap. Syntrus Achmea RE&F en Data eXcellence passen goed bij elkaar: ook wij hebben een niet aflatende focus op het verbeteren van onze dienstverlening. Dat doen wij door continue innovatie van techniek en proces en deze innovaties beschikbaar te maken aan onze klanten."

Syntrus Achmea RE&F verstrekt namens institutionele beleggers al enkele decennia hypotheken aan consumenten. Inclusief Tellius en Attens Hypotheken bedraagt de woninghypotheekportefeuille ruim zeven miljard euro. Syntrus Achmea RE&F kiest er bewust voor om de dienstverlening helemaal in eigen huis te houden. Hugo Ouwehand: “Wij kunnen elk onderdeel in het proces direct aansturen en op elkaar afstemmen. In onze ogen garandeert dat de beste service.”

 

Data eXcellence voert succesvolle datamigratie uit voor Robeco

RobecoIn juni 2015 hebben Robeco en i-PensionSolutions aangekondigd dat zij hun krachten bundelen door een fusie van Robeco PPI en i-PensionSolutions. Door de fusie was het noodzakelijk om de PPI portefeuille van Robeco PPI samen te voegen met de portefeuille van IPS. Robeco heeft Data eXcellence gevraagd om de datamigratie uit te voeren naar InAdmin, het bedrijf dat de pensioen-, beleggings- en verzekeringsadministratie uitvoert van beschikbare premieregelingen. Naast de PPI portefeuille heeft Data eXcellence ook de Flexioen portefeuille van Robeco gemigreerd naar Inadmin.

Gestandaardiseerde aanpak
Data eXcellence heeft een gestandaardiseerde en beproefde aanpak voor datamigraties, waarbij het uitgangspunt is dat de migratie een gecontroleerd en voorspelbaar proces is, waarbij data veilig, betrouwbaar, volledig en juist worden overgezet. Voor elke datamigratie hanteert Data eXcellence een uitgebreid controleraamwerk om te borgen dat alle data volledig en correct zijn gemigreerd. “Het controleraamwerk en de vele rapportages gaven ons vanaf de eerste dag het juiste gevoel en zijn doorslaggevend geweest in de keuze voor Data eXcellence aangezien dergelijke migraties geen dagelijks werk is binnen Robeco. Bovendien was het voor ons belangrijk om een onafhankelijke specialist in datamigraties tussen de twee BPO (Business Process Outsourcing) partijen te hebben”, aldus Ton Ligtvoet, IT Manager van Robeco.
Ook het gehele proces van migratie is duidelijk bij het werken met Data eXcellence. Zo zijn er vooraf duidelijke momenten vastgelegd waarop proefconversies plaatsvinden. Deze proefconversies zijn bedoeld om de processen in het doelsysteem te testen met geconverteerde data. Deze testen completeren het eerder genoemde controleraamwerk.

Samenwerking
Een complex project, waarbij data vanuit een Duitse BPO partner naar een Nederlandse BPO verhuist vereist veel samenwerking. Wekelijks hebben workshops plaatsgevonden waarbij specialisten van Robeco, InAdmin, iPS, Data eXcellence en Oviro om de tafel zaten om ondermeer te bepalen hoe data van bron- naar doel gemigreerd moest worden. De samenwerking was steeds erg constructief, waarbij iedereen steeds gericht was op het succesvol behalen van de eindstreep.

Het resultaat
Eind oktober 2016 heeft de datamigratie voor zowel de PPI als Flexioen portefeuille plaatsgevonden. De datamigratie was zeer succesvol. Met een kleine correctie is zelfs bereikt dat er geen uitval was op de gehele portefeuille. Alle controles zijn uitgevoerd en goed bevonden, waarmee de resultaten van de datamigratie door alle partijen zijn geaccepteerd. Hiermee was de fusie voor Robeco PPI en iPS ook een feit. “Data eXcellence is verheugd om ook in het domein pensioenen zijn meerwaarde voor datamigratie te hebben kunnen bewijzen. In samenwerking met Oviro (onderdeel van GroupLife), een pensioenen consultancybedrijf waar we al lang contacten mee hadden, is het feilloos verlopen. Dit effent het pad voor de volgende pensioenconversies”, aldus Alexander Bosschaart, managing partner bij Data eXcellence.

Over Robeco
Robeco is een internationale vermogensbeheerder met een breed aanbod aan actieve beleggingen, van aandelen tot obligaties. Als sinds onze oprichting in Rotterdam in 1929 vormt onderzoek de basis voor alles wat we doen. Daarbij combineren we onze pioniersgeest met een bedachtzame aanpak. We geloven sterk in duurzaam beleggen, kwantitatieve technieken en constante innovatie. Tegenwoordig is Robeco een dochteronderneming van Robeco Groep, het expertisecentrum voor vermogensbeheer van ORIX Corporation, de eigenaar van Robeco Groep in Tokio, Japan.

FaLang translation system by Faboba