Menu

Consultancy

Consultancy diensten op het gebied van datamigratie

U kunt bij ons terecht voor de volgende consultancy diensten op het gebied van datamigratie:
Advies
Regie
Auditing

Advies bij complexe IT-veranderprojecten

Intertasq23-EHFotografie 398x265Fusies, pakketimplementaties, product rationalisaties, sourcing trajecten; het zijn voorbeelden van complexe projecten waarbij ICT een cruciale rol speelt. Staat u aan het begin van zo’n grote ICT-gerelateerde verandering? Of zit u er middenin en verloopt het proces niet zoals verwacht?

Bij Data eXcellence krijgt u kundig advies op het gebied van:
•    Migratiestrategie: welke stappen moet u zetten om de gewenste situatie te bereiken?
•    Migratieplanning: wat doet u wanneer? Alles ineens, of in stappen?
•    Vooronderzoek datamigratie: onderzoek naar de haalbaarheid van het project.

De consultants van Data eXcellence onderzoeken de haalbaarheid. Er wordt gekeken naar de technische (on)mogelijkheden. Ze brengen alternatieven in kaart, bepalen het aantal resources dat nodig is, evenals de tijd en de capaciteit. Welke risico’s zijn er, en welke volgorde is het beste? Hoe zit het me de randvoorwaarden om te kunnen beginnen? Voldoet het project daaraan? Wat moet er nog gebeuren?
Via de antwoorden op deze vragen krijgt u het best mogelijke advies over uw migratieproject.

Regie over datamigratieprojecten

Plannen en organiseren van migratieprojecten
Uw leverancier implementeert het nieuwe ICT-systeem. Maar wie heeft de regie over de datamigratie? Uw leverancier? U zelf? Weet u zeker dat alles onder controle is? Vraag de consultants van Data eXcellence om te assisteren. Zij hebben de kennis en ervaring, weten waarop ze moeten letten en welke vragen ze moeten stellen.

Testen en accepteren van datamigraties
Hoe accepteer je een datamigratie? Steekproeven bieden geen zekerheid. De kans op ellende in de operatie na datamigratie blijft dan aanwezig. Door het inrichten van een  expliciet acceptatietraject voor de gemigreerde data, zorgen de consultants van Data eXcellence voor de zekerheid die u nodig hebt.

Controleraamwerk inrichten voor een datamigratie
Zijn alle gegevens compleet, juist en traceerbaar overgezet? Hoe kan dat aangetoond worden? En hoe zit het met de reconciliatie met de omgeving? Denk aan de aansluiting met het grootboek, het datawarehouse en de continuïteit van rapportages (zowel rapportages die uit het nieuwe systeem komen als afgeleide rapportages). Data eXcellence kan het controleraamwerk inrichten waarmee u in control blijft.

Draaiboek datamigratie opzetten en uitvoeren
De implementatie van een grote verandering is omvangrijk en complex en raakte vele onderwerpen in de bedrijfsvoering. Datamigratie is een – belangrijk – onderdeel in dat geheel. De consultants van Data eXcellence stellen een datamigratie draaiboek op en zorgen dat dit aansluit op het integrale draaiboek.

Datamigratie Auditing

Vindt er in uw organisatie een datamigratie plaats? Of bent u bezig met de voorbereidingen van een datamigratieproject?

Formele audit van een datamigratie
De consultants van Data eXcellence kunnen een formele audit uitvoeren. Zij toetsen uw plannen of uw project aan een normenkader. U ontvangt een rapport waarin helder staat omschreven wat goed is en wat niet.

Quick scan van een datamigratie
Hebt u behoefte aan collegiale feedback op wat er gebeurt in uw datamigratieplan of –project? Dan is een quick scan een prima methode. Al tijdens de scan ontvangt u verbetervoorstellen die u direct kunt (laten) implementeren. Zo is het resultaat direct zichtbaar.

Contact en meer informatie

Wilt u meer weten over de consultancydiensten van Data eXcellence? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch contact op. Wij staan u graag te woord.

 

FaLang translation system by Faboba